Aloe vera jelinden yapabileceğin birkaç maske tarifi de verelim. Bu tarifleri haftada bir ya da iki defa uygulayabilirsin. Tüm tarifleri sürdükten sonra 15 – 20 dakika beklemen yeterli. Ardından ılık su ile yüzünü yıkayabilirsin.
Taze aloe vera jeli cilde direkt olarak sürülebilir. Farklı karışımlar da yapılabilir.
Aloe vera krem çeşitleri, cilt temizleyici ve serumları, makyaj malzemeleri ve vücut losyonlarında sık sık karşımıza çıkıyor. Yağlı ciltlerdeki parlama sorunuyla çok iyi baş eden aloe vera, kuru ciltlere de yoğun nem terapisi uyguluyor. Birçok ürünün içerisinde yer alan bu bitkinin jel kısmı direkt olarak da uygulanabiliyor. Ayrıca suyu da içiliyor!
Biraz da aloe veranın saçlarda yarattığı mucizelerden bahsedelim.
Aloe veranın cilde faydaları gerçekten inanılmaz. Bunları duyunca gidip aloe verayla yıkanmak isteyebilirsin, bizden söylemesi!
Aloe vera bitki aleminin en şifalılarından biri. Nerelere iyi gelir dersen, şöyle özetleyebiliriz:
Aloe vera, anavatanı Afrika olan ve üzerinde minik dikenler bulunan bir bitki. Türkçede “Sarısabır” olarak da bilinir. Tarihte öncelikle tıbbi reçetelerde yer alan aloe vera, yüze faydaları da fark edildikçe güzellik ve bakım amacıyla da kullanılmaya başlanmış.
Aloe vera çeşitleri oldukça fazla. Ama içlerinden yaklaşık 4 tanesi şifalı bitki olarak sınıflandırılabilecek özellikte. Bunların arasında en çok bilinen “Aloe Barbadensis”. Bu; bizim en çok gördüğümüz, evlerde rahatlıkla yetiştirilebilen aloe vera.
Aloe veranın şifalı bölgeleri kabuk ve jel olmak üzere ikiye ayrılır. Antrakinonlar bulunan kabuk kısmı medikal alanda kullanılır ve bu kabuğun adı: Aloe. Jel, yaprağın iç kısmındaki renksiz sıvıya denir ve içerisinde 18 amino asit, 20 mineral ve 12 vitamin çeşidi bulunur.